Gestylde product fotografie

AraBlu: Zoetekauw

AraBlu heeft mij gevraagd om productfotografie te creeëren voor hun nieuwe webshop. Het avontuur van AraBlu begint op Curaçao, waar de webshop haar producten laat bezorgen. De producten die zij aanbieden zijn cadeaupakketten die in verschillende thema's komen. Supertof om te geven voor verre vrienden en familie die bijvoorbeeld een feestdag, verjaardag op het thuisfront missen en toch iets van zich willen laten horen.

Er waren verschillende categorieën die in beeld gebracht moesten worden. De uitdaging zat hem in het bedenken van het beeldconcept, waarbij er per categorie een allesomvattend beeld gecreeërd moest worden. In dit artikel neem ik je mee door het proces van één van deze categorieën.


Zoetekauw
Het eerste thema dat ik heb gefotografeerd ging over zoetigheid. De guilty pleassures van menig mens. Een superleuk thema waar élke fotograaf hoogstwaarschijnlijk blij van wordt, want wie houdt er nou niet van chocolade? De vraagstelling hoe dit in een beeld uit te beelden werd beantwoord tijdens de route waarbij er een specifieke aanpak werd gehanteerd.

Check it out!
 
 
 
 

Algemene vraagstukken
Voordat ik aan de slag kon gaan moesten er eerst belangrijke vraagstukken beantwoord worden. Wat is de prijscategorie, de doelgroep en welk gevoel moet er overgebracht worden? Dit heeft invloed gehad op de styling en het gebruik van props.


Voorbereiding
Nu ik alle fundamentele informatie had, kon ik beginnen met de voorbereiding. Tijdens de voorbereiding werden verschillende producten gefotografeerd en werd er gezocht naar overeenkomsten tussen de producten zelf. Tijdens dit proces houd ik rekening met hoe de producten reageren op licht, hoe deze reflecteren en welk kleuren-pallette er ontstaat.


Moodboard
Met dezelfde foto's is er een moodboard gemaakt, dat in een oogopslag laat zien met welke producten we wel of niet konden werken.

 
 
 
 
 
 
 

Beeldconcept
Al snel werd duidelijk dat de kleurrijke lollipop teveel zou afleiden en dat deze niet meegenomen kon worden in het eindbeeld. Het beeld moest in één oogopslag "lekker" uitstralen. Als jij nu zin krijgt in Macaroons of chocolade, dan is mijn missie grotendeels geslaagd.

Belangrijk voor het beeldconcept was om te bepalen waar de nadruk op werd gelegd. De compositie speelt hierbij een belangrijke rol. De opbouw van het kader waarin werd gewerkt, werd nauwkeurig opgevuld zodat er meerdere composities mogelijk waren vanuit verschillende hoeken. Het licht werd aangepast zonder af te wijken van de sfeer van het moodboard.

 
 
 

Oplevering
Uiteindelijk zijn er meerdere beeldwerken aangeleverd, waaruit de klant een selectie kon maken en eventueel aanpassingen kon aangeven. De geselecteerde beelden worden klaar gemaakt voor het web en drukwerk, en de SEO wordt geoptimaliseerd.


Ervaring
Een supertof project om te mogen realiseren. Ik kreeg alle ruimte om vrij te kunnen werken met de essentiële richtlijnen. AraBlu is ontzettend tevreden en dat maakt mij als fotograaf natuurlijk erg trots.


Meer bekijken?
 
 

I've worked for

Work that I'm proud of